• A Guide to Disaster Recovery in the CloudLearn how VMware vCloud® Air™ Disaster Recovery provides an affordable cloud-based solution to protect your applications and data.
  Please register now for a free copy of this e-book.

  Download
 •  Dell EMC Elect 2017 

  Dell EMC Elect represents an unprecedented opportunity for members to receive exclusive access, privileges, and status in appreciation for their contributions to the Dell EMC community.

  Read more

 • Demo Image Everything you need and nothing you don’t. EMC MOBILE is the essential tool for those of us who live EMC. Now your documentation library is available and in-sync online or off direct from the EMC Cloud

  Download

 • Mikes AppMikes.eu App listed in Top Free Business App Windows Store. This simple but very clear app shows all the new posts from this site. Available for Windows 8 and 10. Try it out!

  Download
 • Demo ImageWhy Advertise on Mikes.eu

  Mikes.eu traffic varies depending on the post. We have a VERY focused audience in the Virtualization, Storage and Cloud Marketing space. We have been ranked in the top 5 of Favorite Independent Blogger and one of the most visited website.

Print

San Francisco USA 2016

Written by Roy Mikes. Posted in Trips USA

Dag 1

Vrijdag 6 mei, een drukke week achter de rug met EMCWorld. Als ik zeg druk bedoel ik dat ik amper 40 minuten aan de pool heb kunnen liggen. Ik ben deze week echt geleefd. Tijd voor een weekje 'rust'. Inmiddels koffer ingepakt en rond 10 uur richting Airport om mijn auto op te halen. Route - San Francisco met een tussenstop in Mariposa. Dit dorpje ligt op een uur afstand van Yosemite Park.

Als Avis Preferred member zo doorlopen en auto oppikken, geen lastig gedoe maar naam doorgeven en in de auto stappen. Ik werd verwend met een Mercedes C300. En eerlijk gezegd rijden deze beter dan een Amerikaan. Auto zat wel behoorlijk vol met krassen. Is me niet opgevallen toen ik 'm oppikte in de garage. Even melding van maken.

Met een afstand van 739 km van Las Vegas naar Marisopa nog een stop gemaakt in Fresno om daar een steak te eten bij Outback. Met een duur van 8,5 uur rijden eindelijk aangekomen bij het Best Western motel in Mariposa. Ik hoopte met daglicht aan te komen maar na mijn pitstop was het al snel donker. Als je dan de berg oprijd met alleen reflectors op de weg is het aardig donker. Mijn Kingsize bed ingeruild voor een kamer met twee queen bedden. De andere kamer stond naast de vending machine. Gsus wat een herrie. Kapot en gesloopt in slaap gevallen. Morgen Yosemite Park. 

 

Dag 2

Zaterdag 7 mei, vroeg wakker rond 6.32 AM. Na een krappe 7 uur opgestaan en onderweg richting Yosemite Park. Wat was het balen. Van alle dagen was vandaag voor 70% regen voorspeld in Yosemite Park. Balen is een understatement, want voor de foto's is het toch wel mooi, zonnig weer te hebben. Na 20 minuten kom ik erachter dat ik mijn statief vergeten was. Dus kon weer omdraaien. Het werd weer zo'n dag zeg ik je, En uiteraard regende het jammer genoeg in het park. Het was er overigens ontzettend druk. Vermoedelijk omdat het een zaterdag was. Wat foto's genomen zo goed als mogelijk en wat door het park gereden. Lopen was niet echt een optie met dit weer. Wel machtig mooie berg om te zien 'El Capitan'.

Jammer dat de zin dan snel vergaat met dit weer en ben ik richting motel weer gereden waar ik even op bed ben geploft bij aankomst 4.30 PM. 6.30 PM toch maar wat gaan eten. Trip Advisor afgespeurd leverde me de zoektocht '1850' op. Dit was 1 km op loop afstand van het motel. Dus even weer de benen gestrekt. Heerlijk stuk zalm gegeten smet de locals aan de bar een praatje gemaakt. 8.30 PM weer in het motel. Hier ben ik als een blok in slaap gevallen. Vermoedelijk alle vermoeidheid van afgelopen week.

Volgens de weerberichten en de locals morgen beter weer en meer zon. Als date geval is check ik uit en rijd ik toch weer naar Yosemite Park voordat ik richting San Francisco rijd.

 

Dag 3

Zondag 8 mei, en het weer zit mee, half bewolkt en zonnig. Na een ontbijtje in Sugar Pine overwogen of ik toch nog Yosemite Park zou aandoen. Tegen de tijd dat ik klaar was met eten werd het vanuit de bergen alweer wat bewolkter. Keuze gemaakt, Richting San Francisco dus. omstreeks 10.00 AM onderweg richting San Francisco. Het ritje zou een 3 uur gaan duren. Goed te doen. Echter halverwege bij Atwater bij de Starbucks gestopt om een Frappuccino weg te tikken.

Ik zou te snel in San Francisco zijn en heb dus besloten af te buigen richting de oceaan naar Santa Cruz. Maar eerst een tussenstop bij Cupertino. En waar staat Cupertino bekend om? Juist Apple. Het hoofdkantoor van Apple staat in Cupertino. Ik wilde altijd al graag het campus zien van Apple met de bekende Store waar je een aantal items krijgt die je nergens ter wereld krijgt. Het mooie is dat ik eerst verkeerd reed naar schijnbaar het nieuwe campus. Dit was helemaal afgezet en van wat ik kon zien aan de bouwstijl was dat zeker Apple. uiteindelijk na iemand te hebben gevraagd op het juiste adres. Het was zondag dus op een aantal bezoekers na die wat foto's schoten de store in gedoken en daar een Apple Mok gekocht. haha ja je moet wat toch als Apple freak?! De campus is enorm, wel wat gedateerd maar dat maakt de nieuwe campus vast goed.

Nou na mijn apple ervaring wilde ik nog VMware, Facebook, Tesla, Google etc. aandoen maar dat bewaar ik voor een andere dag. Uiteindelijk bij punt Santa Cruz Surfing Museum (Seal Rock) aangekomen. Fantastische plaats voor surfers en zeehonden. Hier even uitgestapt en een rondje gelopen. Ik zat zo goed als op de Pacific Coast Highway en heb deze richting het noorden genomen. Mooie rit, relaxed en niet druk. Even paniek omdat mijn tank redelijk snel leeg raakte maar met nog een paar kilometer te gaan een tankstation gevonden en ook maar wat gegeten aangezien het alweer snel laat zou worden voordat ik aan zou komen. Om het luchtig te houden Kip gegeten bij Flavor in Half Moon Bay. Nu werd het snel schemerig en had ik nog een dik half uur voor de boeg. Geweldig om alle drukte te zien als je San Francisco binnenrijd. Wat een huizen tegen de bergen. Ontzetten volgebouwd en volgepropt. Omstreeks 8.30 PM eindelijk aangekomen en ingecheckt bij Cow Holloway Inn & Suites. Het hotel midden op Lombard Street. 

 

Dag 4

Maandag 9 mei, wederom een start van de dag met en soort van mist over de 'Bay'. Het zou zonnig zijn vandaag maar het lijkt hier met het uur te veranderen. Eerst een ontbijtje gedaan in Mel's Drive-In tegenover het hotel. Typisch Amerikaans ontbijt in een typisch Amerikaanse tent. Na mijn ontbijt eens relaxed rondgelopen. Alles is hier op redelijke loopafstand te doen. De Bay van oost naar west blijkt iets van 7 mijl te zijn.

Te voet richting de oceaan gelopen en daar kon je de Golden Gate Bridge al zien. Moeilijk omdat het verstopt zat in een soort van mist. Deze bewaren we dan maar voor morgen en loop nu de andere kant uit richting Pier 39 bij de Fisherman's Wharf. Fantastisch 'straatje' met een gezellige drukte. Veel winkeltjes en eet gelegenheden. De Pier zelf is gebouwd in 1977 en inmiddels een attractie in de USA. In 1990 werd het een verzamelplek voor zee honden die gemoedelijk in de zon liggen smet hun aantal van inmiddels 1701 gegroeid zijn. De zon kwam ook ineens tevoorschijn en de mist/wolken verdwenen letterlijk voor de zon. Niet echt warm maar in ieder geval zon.

Om even zeker ervan te zijn dat ik morgen op de juiste plek sta voor de overtocht naar Alcatraz bij Pier 33 ben ik doorgelopen. Na een grondige Check en geen zin meer om kilometers te lopen op een trammetje gesprongen. Hier banjeren nog oude trammetjes van de 50er jaren. Naast de Golden Gate Bridge is er ook nog een Bay Bridge. Zelfde stijl in het grijs die het vaste land verbind met Treasure Island. Hier mooie foto's geschoten van de brug. Daarna terug naar het hotel met Uber. Vriendelijke chauffeur die nog tientallen tips had om te doen hier. haha ik ben maar een week hier! Wilde een film pakken maar was bijna 8.00 PM toen ik op de hotelkamer kwam. Meeste films starten om 8.00 PM. Een latere wilde ik niet nemen omdat het dan al snel weer heel laat word. Dus mijn dag eindigt na een vermoeiende wandeltocht. 

 

Dag 5

10 mei, Neeeeeee weer bewolkt. Wat een raar weer hier. Er hangt letterlijk een bepaalde schimmige 'smog' over de 'Bay'. Anyway, Uber besteld en naar Pier 33 gereden waar ik om 10.00 AM op de boot stap naar Alcatraz. En wat een geluk, de weersvoorspellingen kwamen een keer uit. Het trok helemaal bij en de zon ging schijnen. Het was aardig warm in de zon maar koelde ook goed af door de wind van zee. Na 2,5 km varen kom je dan aan op Alcatraz. Naast mijn honderden foto's die ik geschoten hebt de audio tour (NL gesproken) gedaan wat zeer indrukwekkend was. Alcatraz in z'n geheel was zeer indrukwekkend. Wat het nog mooier maakte was dat zelf een gevangene (William Baker) van Alcatraz aanwezig was. Hij signeerde zijn boek. Arme man was op leeftijd (80+) en oogde meer dood dan levend.

Tegen 13.30 PM op de boot weer terug. Daar weer Uber besteld en terug naar het hotel om de auto op te pikken richting de Golden Gate Bridge. De mist/bewolking kwam weer langzaam terug maar bleelf raar genoeg alleen boven de brug hangen. Je kan zien dat de 'Bay' volgens zeggen zo'n 15 mijl breed is, want met een kleine 10 minuten ben je bij de brug. Met een 10 minuten ben je bijna overal. Bij het view Point bij de brug was het behoorlijk druk. Japanners alsof japan leeg gelopen was. Heeft me nog moeite gekost om een parking spot te vinden. Hier een paar plaatjes geschoten van de brug en daarna richting Sausalito aan de overkant van de brug. Vanuit hier heb je een geweldige view over de skyline van San Fransisco. Een verlate lunch heb ik genoten bij Napa Valley Burger Co

Aangezien je hier je momenten moet pakken met zon ben ik terug gereden omstreeks 4.30 PM naar de Painted ladies in Alamo Square. In de Amerikaanse architectuur is er sprake van painted ladies wanneer huizen in Victoriaanse en Edwardiaanse stijl in drie of meer kleuren geverfd zijn, waardoor de details beter tot hun recht komen. In de intro serie van Full House. Wie kent 'm niet van mijn generatie word een stukje clip opgenomen in Alamo park voor de Painted ladies. Geruchten gaan dat dit het huis is waar de serie deels is opgenomen, andere zeggen dat dit niet waar is.

Weer genoeg gezien en gedaan vandaag. Je vergeet alweer gauw te relaxen dus besluit alvast mijn bioscoop kaartes te halen bij Sundance Kabuki bioscoop. Even opfrissen in het hotel, spullen droppen en een filmpje pakken (A Hologram For The King). Kom ik binnen zit ik alleen in de bios. Niemand behalve ik. De hele zaal voor mij alleen in een stad als San Fransisco.

 

Dag 6

11 mei, wederom bewolkt maar heb het inmiddels door, paar uurtjes wachten en het breekt open. Eerst een ontbijtje bij Blackwood aan de overkant van de straat. Auto genomen en richting einde Lombard Street gereden. Dat straat met die bochten. En ja hoor, weer vier bussen met Japanners. Grappig straatje maar ook weer niet zo indrukwekkend. na een korte fotoshoot mijn weg vervolgt richting downtown. Even shoppen en een drankje doen om daarna de Bay Bridge over te rijden. 'Onder' de brug rijd je richting Treasures Island, boven op de brug rijd je weer San Francisco in. Treasure Island is een kunstmatig eiland in de Baai van San Francisco en een wijk van San Francisco. Het bevindt zich noordoostelijk van de stad en ten zuiden ligt Yerba Buena Island, waar het door een dijk mee is verbonden. Met de auto is het bereikbaar via de San Francisco-Oakland Bay Bridge tussen San Francisco en Oakland. Hier was niets te doen behalve dat je een heel mooie view had over de skyline van San Francisco.

Het weer was strak blauw zoals voorspelt dus een mooi moment om richting Twin Peaks te rijden. De Twin Peaks zijn twee heuvels met een hoogte van 281 m in het geografisch centrum van San Francisco. Ze zijn enkele meters minder hoog dan het hoogste punt van de stad. Man een waanzinnig uitzicht over heel San Francisco. Ook hier weer twee bussen met Jappaners. 

De rest van de middag ben ik weer richting Downtown gereden bij de Bay Bridge. Daar ontzetten lekker gegeten bij EPIC Steak met uitzicht over de Bay Bridge. En als ik er toch ben, mijn statief uit de auto gehaald en daar twee uur gefotografeerd tijdens het blauwe uurtje en avond. na doordrenkt van de kou richting hotel en in bed geploft. Morgen laatste dag en dan zit het er weer op.

 

Dag 7

12 mei, als IT Geek vandaag Silicon Valley aangedaan en langs de grote bekende IT bedrijven gegaan. Facebook, Twitter, LinkedIn, Google, IBM, Oracle, HP, HP Enterprise, Cloudera, Surveymonkey, VMware en nog vele andere in de regio Palo Alto. Weer was super lekker. Rit heen was een kleine 40 minuten maar terug was een drama. Ik had het me kunnen indenken, tijdens de spits terug rijden koste me bijna 3 uur aan reistijd. In mijn beleving dacht ik 40 minuten heen, paar foto's schieten en dan terug en beetje relaxen de laatste dag. De hele dag in de auto gezeten. En uitgerekend op een heel zonnige dag. Anyway nog even gaan eten op de hoek van de straat, koffer ingepakt, ingecheckt en dan is het langzaam voorbereiden op de terugweg morgen. 

 

Download Free Designs http://bigtheme.net/ Free Websites Templates